Татуирах се

Очаквах този момент от поне 3 години, в които разглеждах каталози и осмислях символиката и причините от това, да имаш татуировка. На 6 този месец имах запазен час, отидох и се татуирах. Цялата процедура ми отне час, в който татуиста нарисува с маркер как примерно ще изглежда татуировката и после я нарисува с игла. Очаквах някаква силна болка, защото казват, че покрай гръбнака доста боли, но не усетих нещо нетърпимо.

tribal-sun-godsmacklogo
Както споменах избора ми продължи три години докато мога да намеря точният символ и място, които искам да си нарисувам на тялото. Мястото за татуиране избрах много лесно, според това, че не исках да го виждам често, за да не ми омръзне а също така не исках и татуировката да е съвсем малка за това най-обширното платно за рисуване бе гърба.

Моята татуировка символизира точно и ясно на-близката звезда до нашата планета отговорна както за физическото ни съществуване така и за духовното ни израстване. За древните Слънцето е било божество, даряващо живота. Наричали са го с най-различни имена - египтяните Атон, гърците Хелиос, а римляните Сол. Изследването на Слънцето има огромно значение за Земята и представлява ключ за разбиране на особеностите на далечните звезди, които не могат да се наблюдават толкова детайлно.

Едно от най-важните символики на слънцето е "истина". Истината е това, към което се стремя - истински приятели, истински живот с истински моменти. Единствено истината е нещо сигурно и непроменливо.
В по-ранни времена хората са знаели, че слънцето е отговорно за добрата реколта и за това то също така символизира плодородието. Слънцето също така представлява жизненост, мощ, власт, сила и лидерство.
Татуровката също така символизира достойнство, смелост, креативност, знания и самостоятелно качулка.
Една друга много важна характеристика, която слънцето символизира е раждането и прераждането. Тъй като слънцето залязва и се издига всеки ден, тя силно символизира безсмъртие. Дизайнът на Селтик слънце, на което наподобява моето символизира плодородието, лечение и източник на живот. Следователно, татуировки на слънце се използват за изобразяване на тонизиращи и лечебни свойства на дадено лице. Понякога хората рисуват слънца се изобразяват за да напомнят за страст към нещо, в моя случай искам да изобразя страстта към живота с надеждата никога моя ентусиазъм да не спира и да съм всеотдаен и горящ в това, което правя.

И така - истина, плодородие, жизненост, смелост, безсмъртие и страст. Силно се надявам тези, които ме познават да не отрекат, че се стремя към тези ценности и характеристики. Пожелавам и вие докато четете това да се замислите за смисъла на това, което ще си нарисувате а то да не е просто някой китайски знак без важно значение за вашата същност.

И хиляди слънца...., но защо точно това?
Дизайна на това слънце ме грабна с простотата и минимализма в елементите си. Изчистено и просто, само лъчите са видими а центъра му е празен. Оригинала на това слънце е логото на рок бандата Godsmack, само с една малка промяна - логото има голям плътен кръг в средата си. Вече над 2 години, от както редактирам тази публикация в блога си и я допълвам съм щастлив от избора си - не виждам татуировката често, за да ми омръзне и всеки път, когато я видя съм доволен и наистина ме допълва и изразява най-точно.