Сряда, 31 Октомври 2007

Денят започна трудно с късно лягане в 3, недоспиване и много трудно събуждане в 8. Днес успях да се возя на автобус, трамвай, тролей, маршрутка и влак. Утре повече :P Интимността в маршрутките винаги не ми е понасяла като изключим тези от студентски град пълни с млади секси и приятно ухаещи колежки от провинцията. Имаше един лаф, че е толкова тясно че знаеш какво имат другите по джобовете. То от много знаете преди като пътувах често с 94 се случваше да ми липсва това онова. Най-куриорзното беше преди време, откраднаха ми картата за градски транспорт и ела да обясняваш на контролата че някак си е изчезнала. Не съм виждал по-тясно нещо от 280 и 94, не веднъж се е случвало хора да припадат от задушаване или други ексцесии. Ако пътувате от Студентски град с тези рейсове си е загуба на време. С велосипед можете да стигнете по-бързо до близките университети.

Между другото Студентски град все повече си заприличва на един курорт. В момента както винаги там има масово строителство и малкото зелени площи ги застроиха. Много ме е яд и за спирката на 280 и 94 до Баба Яга дето е. Преди там можеше да влезнеш на завет и да не те вали дъжда а сега построиха кафе и стрийт бар и няма подслон. Те сградите там през последните две години никнат като гъби. Визирам и пространството зад 42 блок, което беше прекрасна зелена поляна със дървета а сега се строи жилищен комплекс. Гледката от там беше неуписуема - виждаше се почти цяла Витоша и голяма част от центъра на София (по някаква невероятна случайност снимките са от 31 октомври миналата година), а сега се вижда покрива на нов жилищен комплекс. Толкова са близко че ще може да си играят карти от двете тераси на блоковете. А и впечатление ми прави че новостроящия се е във огражденията на блоковете на Софийския университет, има нещо гнило, освен ако сградата не е на самият университет и е за студенти.

Днес посетих Byte Expo 2007 и ми се стори някак си доста празно - поне 30% от щандовете бяха empty. Пък и като цяло няма какво толкова да се види, пълно с какчики раздаващи брушурки. Ако хич нямате какво да правите, посетете го но като цяло не е ИТ събитието на годината. Предпочитам OpenFest и Уебтех. Малко след експото червена бабка бесепарка ме агитира да гласувам за регион кмет на регион Младост. Как не ги мързи старите да са толкова деятелни покрай изборите нямам представа.

Поправка - не се пише Byte Expo (Байт Експо) а Bait Expo (Баит Експо) защото не идва от единицата за измерване на информация а от съкращението на латински на Българска Асоциация по Информационните Технологии. За мен това изложение има само и единственно комерсиална цел и предлага на фирмите възможност да се представят пред широката им публика в Интер Експо центъра. Изложението няма учебна насоченост а просто хората си търсят клиенти.

Минах и до офиса на Tophost. Естественно исках обяснение за зачестилите проблеми с хостинга им и отговорът беше че на сървъра Rita е изгоряла паметта и са я били подменили. Имали и проблем с доставката на нова, щото сървърите им били на Dell пък от там ги забавили незнам си какво. Нелогични обяснения от всякъде а и сървърите им са на HP ;) След това исках да си платя хостинга за половин година, обаче хитрата им политика не ти го позволява, можеш само за периоди от 1 година. Ми тогава що ми давате цени за месец бе драги? Дори докато пишех това съобщение, The MySQL Server has gone away - не пак, а отново. Все пак благодаря на Данчо за хостинг подкрепата!

Happy Halloween
Честит Хелоуин (en) на всички :)


Ако и в България сайтовете ни приветстваха така на празниците.