Софийския зоопарк причинява главобол

Софийски зоопарк

Изминалия уикенд поради липсва на занимание с приятели се отнесохме на посещение до софийския зоопарк. Това място не го бях посещавал от ученическите ми години в началното образование. Това е приблизително преди десетина години и за тоя период от време мястото не е мръднало ама въобще.

Първото нещо, което ми направи може би единствено добро впечатление е ниската цена. За студенти и ученици е левче а за всички останали е 2 лева. Усещах, че ниската цена не предвещава нещо хубаво. Няма как с такива мизерни входни такси да поддържат този огромен комплекс в ред. От друга страна обаче получават не малки суми от осиновителите, според думи на Д-р Иван Иванов - директор на софийския зоопарк. Влизаш и след централния вход едни големи бетонни улици с тук там избили храсти и тревки изпод тях, за които предполагам, че са част от цялостния декор.

Продължаваме ние напред и първите животни, които са пред очите ни са мечките. Едно огромно бетоново здание с клетки и в тях мечки - черна мечка, кафява мечка, гризли и други видове мечки. Ха сега представете си този огромен и внушителен горски звяр на фона на разкъртена бетонова социалистическа архитектура, как биде замерян със солети от малките деца по главата. Ако не можете да си го представите - грозно е, че чак жално ви става. Но продължаваме ние нашата разходка и се натъкваме на всякакви животни и всичките с един такъв жален поглед. Сега вече по-ясно мога да си представя как е гледал Белчо от "На браздата". Всичките животни в зоопарка изглеждат доста изтормозено. Не знам какви грижи се полагат, не е моя работа но всичко е много мръсно и занемарено.
Мечка в софийския зоопарк

Но защо причинява главобол? - вероятно се въпросирате. Ако сте от по-коравосърдечните хора дотук гледката може да не ви прави особено впечатление. Но миризмата не може да се опише с прости думи. Тя е навсякъде, засилена е при приматите и най-вече в голямата зала със слона. Миризмата е толкова силна, че се просмуква в дрехите, в кожата и от там прониква в цялото ви тяло. След посещението на зоопарка можеш да се изкъпеш три пъти и пак ще ви мирише отвратително. Да това са животни, на които една от основните функции е отделянето, но бога ми има системи за вентилация и ответряване. А и едно просто и редовно почистване на клетките и помещенията ще намали убийствената смрад.

След като се прибрахме от зоопарка всички ни болеше главата убийствено силно. Аз пих хапчета и легнах да си почивам цял ден. И другите бяха в доста лошо състояние, а сме здрави момчета не е да сме били болни или нещо друго да е причината за тоя световъртеж и болки.

Вие сами преценете дали искате да посещавате софийския зоопарк, а драгите служители в софийския зоопарк ако някога прочетат това - моля ви почистете зоопарка, че смърди и причинява остро главоболие. Поне това ви моля, щото ако аз не се върна никога в зоопарка повече, нека някой друг не се разочарова както мен.