Пурко щурко

Имам си котка, не е нова просто сега се сещам да кажа за нея. Казва се Пурко естественно, вие за какво си помислихте че е това заглавие?

До тази година имах сиамска котка, която се казваше Мъро. Беше изключително гальовна и мила котка, но изведнъж изчезна като в сериал на загубени. Лятото една приятелка на майка ми и предостави котката си да я гледа, тъй като тя замина в Гърция на гурбет. Тя се пада сестра на Мъро и се казва Тара. Та въпросната котка бързо срещтна нови приятели и забременя за кратък период от време. Роди 3 коетенца, като само едно от тях приличаше на сиамско, обаче имаше малък проблем. Лявата му лапичка беше доста крива, като хокеен стик на играч от NHL. От начало си мислехме да го подарим на някого, но съзряхме борбеният дух и желание за живот в него. Накрая подарихме другите две а него го оставихме, за наша радост лапата сега му се оправи и е най-дивото коте което сте виждали.

ПуркоНакрая да вмъкна че в България широко разпространена е старотипната Сиамска котка, която отскоро е утвърдена с известни промени от WCF като нова порода - Тайска котка. У нас все още няма внесена от чужбина и регистрирана Сиамка от новия съвременен тип (на снимките горе). Тъй де в тоя ред на мисли - в Швеция не знаят що е то "шведска тройка", в Русия си нямат представа за нашата "руска салата" и даже представата ни за сиамска котка не е правилна, ама каквато - таковата. Също така Пурко не е сиамска котка, и тайска не е. Толкова много породи има в себе си че можем да го наречем просто котка.