Първи учебен ден в НБУ

Днес беше първият учебен ден в Нов Български Университет. Ново място, нови хора с някои от които вече се познавам и нови преподаватели и предмети.

Всичко започна още в 10 със сформирата малка ИТ групичка и няколко бири. В 11 трябваше да слушаме речта на ректора, но не успяхме и пак отидохме на кафе. Колегите са свежи, имаше балони с хелии и други простотии за които харчат парите от скъпите ни такси, но началото не би могло да се сравни с това във ФМИ през 2006, на което присъствах, защото това беше с класи над него. Беше претъпкано, но предполагам че така е само покрай кандидатстудентските кампании и началото на годината, иначе е по-спокойно.

Тепърва ще е суматоха с проблемите покрай курсовете и невъзможноста да ходя на някои лекции и още утре смятам да се заема с оправянето на индивидуалния ми график. Имам чувството, че там ще се учи с лекота и удоволствие. Сега очаквам някой да каже - Ама нали си плащаш. - В този живот, поне аз така съм научен че всяко удоволствие и лукс, всяко ценно нещо се заплаща. Образованието ми се струва едно от най-ценните неща в живота и мисля че то няма цена, а и не може да се купи а само да се вземе с желание и старание.

Успех на всички колеги и колежки и приятна учебна година!