Понеделник, 29 Октомври 2007

Изборно време. Вие гласувахте ли? Аз да! Мисля че всеки трябва да упражни това си право - коректно и съвестно! Лично станах свидетел на агитации и подкупвания тук в Перник. Преди изборите ми предложиха три различни човека пари. Средно по 50 лв и по 300 лева за балотажа - отказах и съм горд от това! Е ако бяха дали пари за този който бих гласувал и без подкуп можеше и да се съглася :)

Това което става в Перник е доста неприятно, купиха се страшно много гласове и на всичкото от горе човека който ги купува със цялата си арогантност се съюзява с полицията да годни продавачите на гласове. Не е ли иронично? Аз съм направо отвратен на какво са способни някои хора, най-много ми е неприятно от бездействието на полицията.

Аз от политика не разбирам, за момента не ме боли даже. Просто искам да живея в по-хубав град, по-зелен град. Град който няма да е известен с белия голф двойка а със някакви ценности и културни забележителности. Искам Перник да не се превръща в хотел и всички негови жители да работят в София, а да се съсредоточат инвестиции и тук. Искам Перник да не е град на престъпност, град на мафия в който култа към чалгата и наркотиците да е извисен над всичко. Но само си искам, можем ли да променим нещо се питам в такива моменти с едничкия си глас? Попитах един приятел: - Ще гласуваш ли? Той вика - Защо? Глас в пустиня! Не е редно така да мислим. Нима ще оставите на 1/5 от съгражданите ви да решават и вашето бъдеще.

Реших да променя малко блога си и отношението си към него. Не гоня рейтинг, не гоня статистики - искам само да изразява личната си позиция по това което ме интересува точно в този момент най-много и да го казвам по начина по-който го разбирам. Понеже имам фаворити блогъри и се уча от тях. Тъй че скоро ще прочистя блога от ненужното и ще променя визията му. Променям се, може би пораствам :)

Днес гледах Nightmare City 2035 сниман в България разбира се заради това, че можеш за пет сума да затваряш целия център на софия и да гърмиш зрелищтни експлозии и да правиш каквото ти е на душа или според сценарий. Моята оценка за филма е 2 от 10. Става за гледане, ако не виждате.

Наградата "sound of the day" отива за Akon feat Wyclef Jean, Lil Wayne & Nia - Sweetest Girl. Очаквам с нетърпение EMA07 - 1 Ноември 07. Ще ми се догодина да посетя събитието, защото винаги съм се радвал на шоуто.

By the way: Coca-cola light sux! все едно пия Бени, Дерби или някакъв друг ментак/жалко подобие на Coca-Cola classic. Все си обещавам да я спра, ама не мога. Това с пристрастието вече се превръща в болест. Средно употребление на Coca-cola - 3l/per day.

Днес стартира "Танцувай с мен 2" и май ще едно от малкото телевизионни събития които ще уважа с зрителското си присъствие. Мисля че е доста стойностно като предаване и ако си спомним какъв успех и блясък имаше първата beta версия на състезанието, тази трябва да е още по-добре организирана.

Доволен съм от редизайна на Abv.bg и съм недоволен от този на Aha.bg ама както дойде.

Ето и няколко забавни неща от днес: Sean Paul, Black Eyed Peace && Paul Wall - Fancy Mix && Freddy Gravity set me free

Забелязах в Alabala.org списък със Top 100 Български Блогове и за мое учудване заемам 51 място - което означава че съм пръви във втората половина :P . Това ме кара да се чувствам много горд и същевременно ме кара да се усъвършенствам и доказвам. Поздрави за инициативата на създателите на идеята.

Top 100 Български блогове