Ден на града

Утре е ден на града и по-конкретно на град Перник. Това е един такъв празник, в края на годината, в който няколко чалга певици идват на участие в центъра на Перник да пеят на една платформа. Понеже е изборно време ще се появят политици с агитации за кого да се гласува. По някое време в програмата са включени и певчески и танцови ансамбли от региона за които си заслужава да се гледа. Като цяло празника е свързнат с много народ на вън, сергии като на село, някоя друга въртележка и люлка, кебабчета и винце :)
Мисля че гондолите са излишни, защото в Перник се гордеем с нашия градски транспорт и по-конкретно тролеите, който има редица приложения:

  • Превозва пътници

  • Клатят се доста по внушително от гондола

  • През зимата има бонуси: ледено влакче + огромни висулки от тавана

  • Лятото водата от висулките се събира в кутиите на осветителните тела, и така се

  • получават приятни светещи аквариуми на тавана.

  • И всичкото това на цената от 50ст, нима е много?Най-интересното е, че ледената пързалка която кметицата обещава от началото на мандата си е почти готова, но е толкова малка, че ще побира не повече от 10-20 души. Пързалката е от тип кошарка (ring) и е покрита като малък парник. Мястото на което я строят е толкова неподходящо че немога да ви опиша. Аз лично очаквах да реставрират старата пързалка, която е направо огромна в сравнение с това жалко подобие на заледена локва. Очаква се и тази зима да си ходя на Зимния/Славия и езерото Ариана за което разбрах наскоро че ще бъде заледявано.