Миглен и първият блогорожден ден

Точно преди една година на този ден съм публикувал пърото си съобщение в този блог. За една година освен доста сухи статистики се запознах с нови приятели и наи-вече открих ново хоби. Имах си личен сайт от 2003 година но тогава дори нямах компютър и интернет което не ми пречеше, но просто се учех на HTML и публикувах разни трикове за Counter Strike.

Първоначално всичко с блога почна случайно докато тествах Wordpress на локалния хост и ми стана интересно да си направя и аз един подобен сайт. Не бях много наясно с блоговете и цялостната им структура и идеология. Първият такъв който четях още от 2004 беше този на Георги Чорбаджийски а и тогава нямаше и много голям избор.

Блогопристрастяване


Всичкото това обаче бавно и сигурно се превръща в доста голямо пристрастяване. Често са моментите в които ми се случва нещо интересно и да мисля как ще го блогна но по скромни наблюдения публикувам половината от нещата които ми се случват или които първоначално тръгвам да пиша. Ето например това е публикация ID 267 но съм публикувал едва 130. Понякога си налагам самоцензура защото това не е като личното дневниче в чекмеджето а тук нещата стоят различно. Хубавото на всичкото това е че научих супер много нови неща плюс това чета повече от преди и се интересувам от нови неща. Разширих кръгозора си както се казва и израстнах малко повече духовно. Запознах се с доста интересни личности за което съществуване не съм и предполагал. Сега блогвам за нещата от заобикалящата ме мултивселена и за които мисля че може би биха били интересни и на други. Пиша и за малките случки които правят живота ми уникален, като всички останали.

Благодарностите
Благодаря на теб, да точно ти дето ме четеш в този момент и вероятно в последствие ще коментираш. Благодаря на всички други блогъри които ми дават вдъхновение и с чиито постове се будя всяка сутрин и се информирам и забавлявам много. И на Владо че ме включи в Блогосферата когато още бях на няколко поста живот.

Надявам се да продължа да пиша още дълги години защото в момента много ми харесва този способ за споделяне на информация в който аз съм източника и редактора но се притеснявам да не ми омръзне защото това се случва с много неща в моя живот но ако съдим по пристрастието към ИТ се съмнявам да се случи. Не се притеснявайте, няма всяка година да го отбелязвам по този леко досаден начин но все пак ми се щеше да почета поне първата година. Пък и това е чудесен повод за почерпка довечера ;)