Когато един e-mail не отиде на точното място

Преди час си отварям пощата и сканирам с поглед набързо писмата. Малко известия, лични съобщения по форуми и хоп някаква Цветанка Кирилова ми пратила два мейла със странни заглавия - "До всички министри, ДА, Обл.управители, кметове на общини" и "Използвани Информационни Системи".

Първо да ви се похваля - аз съм министър или областен управител, а може би и кмет, но моля да ме извините че не съм почерпил но и аз не го знаех до днес. Отварям първото писмо, от г-жа Цветанка Кирилова, която е забележете Началник Отдел "Оперативна съвместимост и информационна сигурност" някъде в Даитс. Ето направо снимка на писмото:


В станалата изключително сериозна бъркотия съм получил и архиви съдържащи приложения, указания и заповед лично от Станишев. Става въпрос за нещо като отчет на всичките информационни системи в общините, за да се направи проверка дали са в готовност за прилагането на Закона за електронното управление.

На мен в момента не ми го побира ума, как са тръгнали да правят Закони за електронно управление и планове да го прилагат като нямат ни най-малка Интернет култура да го наречем и не могат да пратят един e-mail на точното място, при това не някой случаен чиновник а началник отдел разбираш ли.

Освен това съобщението не е пратено индивидуално или поне с копия а направо в основното поле за адрес са въведени obshtina1@domain.tdl, obshtina2@domain.tdl, obshtina3@domain.tdl....

Понеже имам представа как е станала грешката, нека да я разясня на всички. Община Перник си има сайт (www.pernik.bg) и те вероятно са потърсили някаква възможност за контакт с общината по e-mail но поради добрата оптимизация на моят регионален сайт за Перник (www.pernik-bg.com) са намерили там e-mail (office[at]pernik-bg.com, който препраща точно в моята пощенска кутия.

Между другото на личният си е-mail който е посочен в заглавието на блога ми с удоволствие ще очаквам предложение от министерството, ако желаят консултации по явно заболелите проблеми със сигурността които тепърва ще възникват лавинообразно в следващите години поради внедряването на Закона за електронното управление, но най-много да получа някоя призовка за показването на това писмо.