и Миглен падна…

22 Февруари вечерта с Кристиян с който често хукваме в София по нощите да се забавляваме бяхме отново там. На Орлов мост на ледената пързалка Ариана. Тъкмо си бях взел тъпички кънки от наемните и се попързаляхме няколко обиколки и почнаха да чистят леда. Излезнах до лафката от Югоизточната страна на моста да си взема една енергийна напитка че бях изморен и не се чувствах много свеж. Изпих я на екс и ми подейства добре. Докато се върнах леда беше почти почистен. Метнахме се и се засилихме да се пързаляме. Прави ми впечатление че в петъците има изключително много хора каращи през нощта.

Имаше група доста добри кънкьори вероятно хокеисти и се опитвах да ги догонвам. Точно след като беше почистен добре леда се пързалях около десетина минути докато на един завой бях засилил адски и кънката ми се подхлъзна на страни и паднах тип - първо главата после краката. Падането беше мигновенно и не усетих никаква болка. Станах и бях леко зашеметен а шапката ми ме предпази от леда, обаче в момента в който се изправих паднах отново от място по подобен начин върху раменната става и този път освен че ме заболя страшно много със доста мъченичешки усилия успях да се добера до страничните ограждения и да се изправя и океся на тях образно като шкембе на тараби.

Болката се търпеше обаче имах лошо предчувствие. Кристиян дойде от някъде и точно зейна да ми разправя как е паднал и аз го прекъснах с "- Не ми говори нищо!". Обасних му накратко какво стана и излязохме от ограждението на откритата пързалка. Усещах парене в рамото но си движех ръката и пръстите.

- Да ходим до Пирогов. Попита той.
- Карай си към Перник.

Прибрахме се в "миньорската столица" или иначе казано "градът на вашите кошмари" и отидохме направо в спешното на болницата.

Взеха ми кръвна проба и ме снимаха на рентген + куп други изследвания. Само като погледнах снимката от рентгена можех да открия разликата с моето непрофесионално око. Ключицата ми се бе извадила. Не знам дали точен термин е извадена защото там има едни съединения, които по скоро се късат. Ключицата (Clavicula) е коста оформяща рамената и свързваща заедно с лопатките гръбначният стълб с ръцете и подпомагащи движението им.

Дясна ключица - нормално и текущо състояние

На другия ден, когато се очакваше да ходя на БлогКемп'08 аз бях неприятно обездвижен. За съжаление доста неприятна случка, която ще ми коства доста освен безценно здраве. След около седмица имам отново посещение при един травматолог и се очаква хематома в рамото ми да е спаднал. Предполага се операция обаче не знам със сигурност дали просто ще ме шият, лепят или ще ми слагат винтове. Важното е коста да ми е на мястото преди лятото и да мога да се движа и работя нормално с ръката както преди.