Персеиди

Преди време прочетох за звездопада в блога на Енея.

Снощи към 23:00 се возехме с аудито на Кристиян. Тъй като нямаше да излизаме вечерта никъде, спряхме да видим дали наистина ще валят персеиди. Още като отворих вратата на колата видях един огромен метеорит, който изгоря докато падаше и беше адски невероятно. Сигурно 20 минути обяснявах Кристиян какво съм видял а той не ми вярваше особенно. Той си се разхождаше и си говореше по телефона, а аз седнах на преглреалия преден капак и гледах нагоре.

След малко си говорихме нещо, докато не гледахме един самолет и хоп, още една. И след малко още няколко.. направо невероятно беше. Някои падаха адски бързо и докато ги погледенеш ги нямаше. Имаше няколко които падаха много бавно и красиво, защото ъгълът им на падане спрямо нас беше тъп а и бяха по-големи парчета и за това горяха по-бавно в стратосферата.

Нали когато видиш нещо подобно, трябва да си пожелаваш нещо... Аз си пожелах няколко красиви неща, но май не трябва да ги издавам че няма да се сбъднат ;)

Видях общо 18 изключително ярки и множество дребни, които трудно се забелязваха. Събитието не може просто така да се опише, дори най-добрия 3D дизайнер не може да ви го покаже ;)

За това докато все още имате възможност идете и ги гледайте, щото тази вечер е пиковият момент към полунощ, за това потърсете някой с който да споделите момента и се наслаждавайте на красивото небе.